Ταλιατέλειες …
Εμένα δε μου έδωσαν υποτροφία ταλιατελολογίας. Αν όμως έκανα για την πτυχιακή μου τη συνταγή που ακολουθεί, θα είχα σίγουρο το άριστα. Και θα έλεγα και τον όρκο …
Εμένα δε μου έδωσαν υποτροφία ταλιατελολογίας. Αν όμως έκανα για την πτυχιακή μου τη συνταγή που ακολουθεί, θα είχα σίγουρο το άριστα. Και θα έλεγα και τον όρκο …
Ταλιατέλες με πράσα, μπέικον και τραγανά ψίχουλα
υλικά:
5 πράσα χωρίς τα φύλλα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
8 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
ζωμός κότας ή λαχανικών ή ζεστό νερό
τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
8 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
ζωμός κότας ή λαχανικών ή ζεστό νερό
τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
Για τα ψίχουλα:
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
μπαγιάτικο ψωμί χοντροτριμμένο
μπαγιάτικο ψωμί χοντροτριμμένο
Σχίζουμε τα πράσα κατά μήκος και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και ροδίζουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
Ρίχνουμε τα πράσα, τα ανακατεύουμε καλά για 2΄-3΄και τα σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ρίχνουμε το ζωμό ή νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα πράσα.
Απλώνουμε τις φέτες του μπέικον πάνω στα πράσα, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 25΄-30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
Αν έχουν μείνει αρκετά υγρά, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε δυνατά μέχρι να εξατμιστούν.
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια, ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε για 1΄ το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε για 1΄ το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε και τα ψίχουλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στα πράσα.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με μια γερή κουταλιά ψίχουλα και μπόλικο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου