… Όσο ωραίο κι αν είναι το φαγητό, εμάς κάτι μας λείπει αν δεν υπάρχει το προσφάι. Συνοδευτικό του ψωμιού παλιότερα, μια έξτρα πινελιά σε γεύση και ποικιλία σήμερα -έτσι το μεταφράζω εγώ.
Λίγο γαλοτύρι μαζί με το κρέας, ένα ξεχωριστό τουρσί, τσακιστές ελιές ή μια φέτα καπνιστό σκουμπρί με τη φασολάδα, κάτι απλούστατο ή και πολύπλοκο που δηλώνει έντονα την παρουσία του και συμπληρώνει το γεύμα.
Μια κόκκινη φακή για παράδειγμα
Λίγο γαλοτύρι μαζί με το κρέας, ένα ξεχωριστό τουρσί, τσακιστές ελιές ή μια φέτα καπνιστό σκουμπρί με τη φασολάδα, κάτι απλούστατο ή και πολύπλοκο που δηλώνει έντονα την παρουσία του και συμπληρώνει το γεύμα.
Μια κόκκινη φακή για παράδειγμα
συνοδεύεται εξαιρετικά από τα …
Κριτσίνια με πάστα ελιάς
υλικά:
πάστα ελιάς (Καλαμών ή πράσινη)
σουσάμι
1 φύλλο σφολιάτας (χωρίς βούτυρο αν νηστεύουμε)
Διπλώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και πιέζουμε απαλά για να κολλήσουν.
Κόβουμε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.
Τις αλείφουμε με νερό (ή γάλα ή αυγό) και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου