-Αμ, πόσα να κάνει;
-Να κάνει πέντε, να φτάσουν για μπόλικους …
Κολοκυθοκεφτέδες
υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθος, δυόσμος
τριμμένη φρυγανιά
λίγο καλαμποκάλευρο
φέτα (ή λευκό ή φυτικό τυρί)
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Τα αλατίζουμε καλά και τα αφήνουμε τουλάχιστον 30' να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα στύβουμε καλά πιέζοντας με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε μπωλ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά την τριμμένη φρυγανιά και το καλαμποκάλευρο, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
Αλευρώνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους τηγανίζουμε και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Εναλλακτικά, τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου στη λειτουργία θερμού αέρα, γυρίζοντάς τους μια φορά στα μισά του ψησίματος.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου