Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Κοπανάκι κοτόπουλου με τραγανή κρούστα …

Τι προτιμάει ο κύριος, στήθος ή μπούτι ; ρωτούσε ναζιάρικα η Βουγιουκλάκη κρυμμένη πίσω απ’ την ξανθιά κουρτίνα των μαλλιών της, μην τυχόν και την αναγνωρίσει ο Μιχαλόπουλος και φουντώσει.
   Καίριο και διαχρονικό το ερώτημα. Στήθος ή μπούτι; Και κοίτα να δεις αδερφάκι μου ένα μυστήριο πράμα. Σχεδόν πάντα ο κύριος προτιμάει μπούτι. Και για την ακρίβεια, μπουτάκι. Τρυφερό.
Εγώ πάλι αγόρασα μόνο το κοπανάκι. Και δεν το έκανα κοκκινιστό, ούτε λεμονάτο, ούτε με πατάτες. Αλλά ψητό. Με τραγανή κρούστα απ' έξω και ζουμερό μέσα …


Κοπανάκι κοτόπουλου με τραγανή κρούστα






υλικά:
μπουτάκια ή κοπανάκια κοτόπουλου
   ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού

γάλα
σουσάμι
πάπρικα






Αλέθουμε στο multi ή στο μπλέντερ το ψωμί και το  ανακατεύουμε με μπόλικο σουσάμι κι όση πάπρικα μας αρέσει.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα βουτάμε σε ένα μπωλ με γάλα. 
 
Τα περνάμε από το μείγμα του ψωμιού πιέζοντας τα για να κολλήσει καλά.

Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου για 40΄-50΄, ανάλογα με το φούρνο.

Η κρούστα γίνεται τραγανή και ξεροψημμένη ενώ το κρέας μένει τρυφερό και λαχταριστό.



Μπουτάκι λοιπόν για τον κύριο. Ζουμερό, ορεχτικό και κυρίως σπιτικό.
  
Όχι σαν τα μπουτάκια που κυκλοφορούνε όξω από δω …






1 σχόλιο: