Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Σαλάτα με ρεβύθια, παντζάρια και τοματίνια ...

 ... Αυτά παθαίνεις όταν αγοράζεις ποσότητες σε τιμή προσφοράς. Πάμε πάλι. Τίποτα δεν παθαίνεις όταν αγοράζεις - με πρόγραμμα και στόχο - ποσότητες σε τιμή προσφοράς, εκτός από το να εξοικονομείς χρήματα. Και να κάνεις το μαγείρεμα και τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη. Α, και να τρως ρεβύθια συχνότερα από το συνηθισμένο ...


Σαλάτα με ρεβύθια
παντζάρια και τοματίνια



υλικά:
2 παντζάρια (έτοιμα βρασμένα στον ατμό)
1 κονσέρβα ρεβύθια
50 γρ. καλαμπόκι (εδώ από κονσέρβα)
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψημμένη από βάζο)
μια χούφτα τοματίνια (εδώ ψημμένα επειδή υπήρχαν)
ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το ντρέσσινγκ:
2 κουταλιές λάδι (ή 1 κουταλιά ταχίνι)
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλ. μουστάρδα 
προαιρετικά: λίγο σκόρδο σε σκόνη




Αν έχουμε χρόνο και διάθεση αποφλοιώνουμε τα ρεβύθια.

Βάζουμε τα ρεβύθια σε σαλατιέρα.





Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με τα ρεβύθια. 

Προσθέτουμε το καλαμπόκι.

Την πιπεριά σε λωρίδες.





Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση. 





Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με ρίγανη και λίγες σταγόνες λάδι.





Για το ντρέσσινγκ βάζουμε σε μπωλάκι το λάδι και το λεμόνι.

Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με πηρούνι.

Προσθέτουμε το σκόρδο  και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. 





Περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ρίχνουμε λίγο ή περισσότερο μαϊντανό.





Σερβίρουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου