... Έτσι είναι άμα ανοίγεις παρτίδες με τη Γαλλία, βρίσκεις συνταγές με ροκφόρ και ψάχνεις τις τσέπες σου. Ωραία, εύκολα και γιορτινά τα ρολάκια, αχλάδι και καρύδια έχω, μπρεζάολα και ροκφόρ ούτε έχω, ούτε θέλω/μπορώ να πάρω. Βρίσκω όμως ποικιλία γνωστών ιταλικών αλλαντικών σε 1+1 προσφορά και στη μισή τιμή λόγω σύντομης ημερομηνίας λήξης. Κι αντί για το ροκφόρ των 32-45 ευρώ το κιλό, μπλε τυρί των 12 ευρώ. Μένει το τύλιγμα που είναι πανεύκολο ...
υλικά:
αλλαντικό μπρεζάολα (εδώ προσιούτο, coppa και σαλάμι Μιλάνου)
1 αχλάδι
100 γρ. ροκφόρ (εδώ μπλε τυρί)
καρυδόψιχα
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 κουταλιά μπαλσάμικο
1 κουτ. τσ. μέλι
προαιρετικά: σχοινόπρασο ή φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
Περνάμε τα καρύδια από το φούρνο μικροκυμάτων να καβουρντιστούν ελαφρά και να νοστιμέψουν.
Τα χοντροκόβουμε με το μαχαίρι.
Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε φέτες. Λεπτότερες από αυτές στις φωτογραφίες που μετά τις έκοψα, τις χώρισα στα δυο.
Βάζουμε σε μπωλ τις φέτες του αχλαδιού και τις περιχύνουμε με το λεμόνι, το μπαλσάμικο και το μέλι. Βάζουμε και το σχοινόπρασο αν θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Σπάμε με το χέρι ή με το πηρούνι το τυρί σε χοντρά τρίμματα.
Βάζουμε σε μια φέτα αλλαντικού μια φέτα αχλάδι.
Ρίχνουμε από πάνω τυρί και καρύδια.
Τυλίγουμε ρολάκια.
Τα αραδιάζουμε σε πιάτα ή πιατέλα.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου