... Υλικά χαρακτηριστικά ιταλικά, συνταγή από Άγγλο, μαγείρεμα από το πρόσωπο που βρίσκεται ενώπιόν σας, ποιος θα το φάει άγνωστον ...
Νιόκι στο φούρνο με ντομάτα και μοτσαρέλα
υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας
300 γρ. τοματίνια ή ντομάτες σε φετάκια
1 μπάλα μοτσαρέλα
μαϊντανός
κουκουνάρι
Βάζουμε τα νιόκι σε μεγάλο μπωλ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό.
Τα αφήνουμε για 2΄ και τα στραγγίζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύοντας προσεκτικά για να καλυφθούν καλά.
Ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση ή σε κομμάτια,
τη μοτσαρέλα
και το μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 20΄.
Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε και το κουκουνάρι να πάρει χρώμα. Εγώ δεν, λόγω κόστους.
Σερβίρουμε αμέσως, με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου