Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Νιόκι στο φούρνο με ντομάτα και μοτσαρέλα ...

 ... Υλικά χαρακτηριστικά ιταλικά, συνταγή από Άγγλο, μαγείρεμα από το πρόσωπο που βρίσκεται ενώπιόν σας, ποιος θα το φάει άγνωστον ...

 

 Νιόκι στο φούρνο με ντομάτα και μοτσαρέλα

 

 

υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας
300 γρ. τοματίνια ή ντομάτες σε φετάκια
1 μπάλα μοτσαρέλα
μαϊντανός
κουκουνάρι

 

 

 

 

Βάζουμε τα νιόκι σε μεγάλο μπωλ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό.

 

 

 

 


Τα αφήνουμε για 2΄ και τα στραγγίζουμε καλά.  

Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύοντας προσεκτικά για να καλυφθούν καλά.





Ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση ή σε κομμάτια,





τη μοτσαρέλα 





και το μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 20΄.





Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε και το κουκουνάρι να πάρει χρώμα. Εγώ δεν, λόγω κόστους.

Σερβίρουμε αμέσως, με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό.






 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου