... Είναι η αγαπημένη συνταγή όλων τους και η σταθερή παραγγελιά τους όταν αγοράζαμε τσιπούρες. Στο φούρνο με λιαστές ντομάτες και κάππαρη. Ο φούρνος πια κλειδώθηκε με λουκέτο και σφραγίστηκε με βουλοκέρι. Κι όσο για τις τσιπούρες, όταν βλέπουμε το καρτελάκι με την τιμή τους χρειαζόμαστε περισσότερα αντικαταθλιπτικά κι απ' τις ίδιες. Παρόλα αυτά, όταν εμφανίζονται πια σαν τον κομήτη του Χάλευ στην κουζίνα μου, όπως των Βαγιών που έρχεται, θα γίνονται στη σωτέζα ως εξής ...
Τσιπούρα στη σωτέζα με τοματίνια και πικάντικη σάλτσα
υλικά:
2 μέτριες τσιπούρες
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη πάστα τσίλι ή μισή καυτερή πιπερίτσα
2ο0 γρ. τοματίνια
4-5 λιαστές ντομάτες
3 κουταλιές λευκό κρασί
100 ml νερό
κάππαρη, ρίγανη, μαϊντανός
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις τσιπούρες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και στις δύο πλευρές και στο εσωτερικό τους.
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε σωτέζα ή βαθύ τηγάνι και βάζουμε τις τσιπούρες.
Τις αφήνουμε να ψηθούν 4΄-5΄ και τις γυρίζουμε προσεκτικά. Κι εγώ προσεκτικά τις γύρισα αλλά το δέρμα αρνήθηκε να ακολουθήσει.
Ρίχνουμε το σκόρδο πολτοποιημένο ή σε φετάκια και την πάστα τσίλι/καυτερή πιπεριά.
Ψήνουμε για 1΄-2΄.
Σκορπίζουμε τα τοματίνια και τις λιαστές ντομάτες.
Περιχύνουμε με το κρασί και το νερό και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄ περίπου.
Ξεκαπακώνουμε και ελέγχουμε αν ψήθηκαν καλά τα ψάρια.
Βγάζουμε τις τσιπούρες σε πιάτο.
Ρίχνουμε στη σωτέζα την κάππαρη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄.
Ξαναβάζουμε τις τσιπούρες μέσα στη σάλτσα μέχρι να τις σερβίρουμε.
Ή σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου