... Πήγα στην κουζίνα.
Από το
ψυγείο πήρα τέσσερα αυγά και σουτζούκι Καισαρείας. Έστρωσα στο τηγάνι μερικές φέτες
σουτζουκιού και το άφησα σε χαμηλή φωτιά. Λάδι δεν έβαλα διότι το λίπος του
σουτζουκιού ήταν αρκετό.
Σε λίγο το
σουτζούκι άρχισε να τσιτσιρίζει στο τηγάνι. Μια μυρωδιά που σου άνοιγε την
όρεξη γέμισε την κουζίνα. Έσπασα τα αυγά πάνω στο σουτζούκι. Το λευκό των
αυγών απλώθηκε στο τηγάνι, όμως ο κρόκος παρέμεινε σφιχτός σαν μπάλα. Η μυρωδιά
έγινε ακόμη πιο ερεθιστική. Πήρα το τηγάνι όπως ήταν. «Εμπρός!» είπα. «Αυγά με σουτζούκι».
Σουτζούκι με αυγά
υλικά:
1 σουτζούκι
3-4 αυγά
Κόβουμε το σουτζούκι σε ροδέλες, κατά προτίμηση διαγώνια.
Το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία και σε μέτρια φωτιά, να βγάλει το λίπος του και να πάρει χρώμα.
Γυρίζουμε τις ροδέλες από την άλλη πλευρά και σπάμε τα αυγά ανάμεσά τους.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε τα αυγά όσο και όπως θέλουμε, είτε καπακώνοντάς τα είτε ραντίζοντάς τα με το λίπος που έβγαλε το σουτζούκι.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου