... Θες που ήταν ολοκόκκινη, θες που ήταν ζουμερή, θες που μου φάνηκε ο πιο κατάλληλος αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι και τον απόηχό του των τελευταίων ημερών, όποιος κι αν ήταν ο λόγος, έφτιαξα αυτή τη σαλάτα γιατί ήθελα να τη βλέπω κι ας μη μπορώ να τη φάω ...
Σαλάτα με σωταρισμένα τοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης
υλικά:
3 ψημμένες πιπεριές Φλωρίνης (εδώ από βαζάκι)
300 γρ. τοματίνια
1/2 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο τσίλι/μπούκοβο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ.τσ. ζάχαρη
1,5 κουτ. ελαιόλαδο
3 κουτ.ελαιόλαδο
μαϊντανός ή κορίανδρος
ελιές, αντσούγιες
Ζεσταίνουμε 1,5 κουτ. λάδι και ρίχνουμε το τσίλι και τα τοματίνια.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄, κουνώντας πού και πού το τηγάνι για να ανακατευτούν τα τοματίνια. Επειδή το σωτάρισμα πιτσιλάει πολύ, μπορούμε να καπακώσουμε το τηγάνι.
Όταν σκάσει η φλούδα και μαλακώσουν τα σπρώχνουμε στη μια πλευρά του τηγανιού και στην άλλη ροδίζουμε το σκόρδο, σε φετάκια ή πολτοποιημένο, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε όλα μαζί στο τηγάνι για 3΄-4΄.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προαιρετικά με ελιές Καλαμών και φιλέτα αντσούγιας.
Για τη ναπολιτάνικη εκδοχή διαλύουμε 1 κουταλιά ζάχαρη σε 50 ml λευκό ξύδι, περιχύνουμε τα λαχανικά και αφήνουμε 2΄-3΄ στη φωτιά. Σε αυτή την περίπτωση δεν προσθέτουμε ζάχαρη στο μαγείρεμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου