... Όταν με ξαναρωτήσεις μαμά τι να την κάνω μια μελιτζάνα που περίσσεψε θα σου απαντήσω αμέσως και με καμάρι ...
Ροδέλες μελιτζάνας με ντομάτα, μοτσαρέλα και σκορδόλαδο
υλικά:
1-2 μελιτζάνες φλάσκες (εδώ μικρές)
1-2 μπάλες μοτσαρέλα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
2-3 ντομάτες
30 ml ελαιόλαδο
σκόρδο σε σκόνη
καπνιστή πάπρικα (γλυκιά)
ρίγανη
Ρίχνουμε στο λάδι το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Αρωματίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε το κοτσάνι και μια μικρή ροδέλα από το κάτω μέρος της.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ. περίπου.
Κόβουμε και τις ντομάτες σε αντίστοιχες και ισάριθμες ροδέλες.
Το ίδιο κάνουμε και με τη μοτσαρέλα.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες.
Τις αλείφουμε γενναιόδωρα με το μείγμα λαδιού και μπαχαρικών.
Βάζουμε πάνω σε κάθε ροδέλα μελιτζάνας μια ροδέλα ντομάτας.
Αλείφουμε και τις ντομάτες με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 15΄-17΄.
Τραβάμε έξω το ταψί και βάζουμε από μια φέτα μοτσαρέλα πάνω σε κάθε ντομάτα.
Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με λίγη ρίγανη.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄ περίπου.
Σερβίρουμε.
Αυτη την εβδομαδα μου εμεινε ενα κολοκυθι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΡιγανίτσα;
ΑπάντησηΔιαγραφή