... Αν και τα λένε γλυκά Πάσχα, πιστεύω ότι νομιμοποιούμε να τα φτιάξω μέχρι και του Αγίου Πνεύματος. Εξάλλου είναι δροσερά και θυμίζουν παγωτό παρφέ, επομένως ιδανικά για τις πρώτες μεγάλες ζέστες, που παραμονεύουν περιμένοντας να κατέβουν από τη σκηνή οι Genesis ...
Γλυκά Πάσχα (Ατομικά γλυκά σαν παρφέ)
υλικά:
400 γρ. τυρί κρέμα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
80 γρ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
265 γρ. ανάμεικτα γλυκά κουταλιού (εδώ πορτοκάλι, καρύδι, μελιτζανάκι)
80 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
κερασάκια γλασσέ για το γαρνίρισμα
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, στο φούρνο ή στα μικροκύματα, που είναι και η πιο απλή και οικονομική λύση.
Τρίβουμε στο multi τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, πατώντας το κουμπί 3-4 φορές και όχι συνεχόμενα. Δε θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να παραμένουν σε κομμάτια.
Ξεπλένουμε καλά τα γλυκά κουταλιού, να φύγει το σιρόπι τους.
Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Μαλακώνουμε με σπάτουλα ή τον αυγοδάρτη το τυρί κρέμα.
Ρίχνουμε την άχνη και αναμειγνύουμε.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και δουλεύουμε μαζί όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
Προσθέτουμε τα κυβάκια των γλυκών και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε 4 κομμάτια μεμβράνης φαγητού και μοιράζουμε το μείγμα σχηματίζοντας βουναλάκια.
Κλείνουμε κάθε μεμβράνη σαν πουγκί και βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, καλύτερα ακόμη ολονυχτίς.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη φαγητού, βάζουμε τα γλυκά σε πιατάκι και τα στολίζουμε με ένα κερασάκι γλασσέ στην κορυφή.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου