Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Χυλοπιτάκι με ψητή φέτα και τοματίνια ...

 ... Ομολογώ ότι σήμερα και εντελώς τυχαία - και μάλλον εντελώς τελευταία - έμαθα κι εγώ για το περιβόητο feta challenge. Για την ακρίβεια ο άντρας μου διάβασε κάπου ότι εξαφανίζεται η φέτα από τα σούπερ μάρκετ της υφηλίου λόγω μιας συνταγής που κάνει θραύση παγκοσμίως. Χέρι σε χέρι ξέπεσε και στα δικά μου χέρια, ενδιαφέρουσα φαίνεται και σίγουρα νόστιμη αλλά ένα σχόλιο θα το κάνω: άμαθος από παλάτι είδε φούρνο κι εθιαμάχτη. 
Καλά έκαναν κι εντυπωσιάστηκαν απανταχού αλλά εμείς γιατί; Δεν ξαναψήσαμε τοματίνια; Ζυμαρικά με φέτα και ντομάτα δεν έχουμε ξαναδεί, ξανακούσει και ξαναφάει;
Ή μήπως μας εντυπωσίασε το ότι φέτα και τοματίνια ψήνονται μαζί; Δεν έχουμε παραγγείλει ποτέ μπουγιουρντί σε ταβέρνα ή τσιπουράδικο; Ντομάτα, φέτα και ρίγανη με λάδι στο φούρνο η βάση, που εμπλουτίζεται κατά βούλησιν με καυτερή πιπεριά, κασέρι και μπούκοβο.
Μπουγιουρντί με ζυμαρικά λοιπόν το περιβόητο challenge κι ας μοιάζω επικίνδυνα στον πατέρα Πορτοκάλος  ...



Χυλοπιτάκι με ψητή φέτα και τοματίνια 





υλικά:
600 γρ. τοματίνια
2-3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. φέτα (σε κομμάτι)
250 γρ. ζυμαρικό (εδώ χυλοπιτάκι)

προαιρετικά: μαϊντανός, βασιλικός, μπούκοβο





Πλένουμε καλά τα τοματίνια και τα στεγνώνουμε.





 Τα βάζουμε σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. 

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 1/4 κούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.





Σκορπάμε ανάμεσά τους το σκόρδο.





Διαλέγουμε μια καλή φέτα, εμείς πάντα ηπειρώτικη.





Βάζουμε στο κέντρο του ταψιού ολόκληρο το κομμάτι της φέτας, αρωματίζουμε με ρίγανη ή/και μπούκοβο και ραντίζουμε με λίγο λάδι.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 35΄.





Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ψησίματος βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Τα στραγγίζουμε αμέσως πριν τα προσθέσουμε στα τοματινια για να μην κολλήσουν.





Πατάμε με πηρούνι τα τοματίνια και τη φέτα να λυώσουν, προσθέτουμε μαϊντανό ή βασιλικό και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.





Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά.





Σερβίρουμε.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου