... Πέντε υλικά ο Jamie Oliver; Δύο υλικά εγώ. Σ' έφαγα μουστάκια. Και βέβαια μιλάμε για τα βασικά υλικά του φαγητού, έξω τα αυτονόητα αλατοπίπερα και λαδορίγανες. Οπότε ο μεγάλος νικητής είναι αναμφίβολα οι ...
Πατάτες φούρνου με μανιτάρια
υλικά:
5-6 πατάτες
500 γρ. μανιτάρια
ρίγανη
Πλένουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε.
Τις κόβουμε πρώτα σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια, περίπου όπως τις παραδοσιακές τηγανητές.
Αν χρειάζεται καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε και πετάμε τα ποδαράκια.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Ανακατεύουμε στο ταψί τα μανιτάρια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε έναν κύβο κότας ή λαχανικών σε 1 κούπα ζεστό νερό, μπορούμε όμως και να παραλείψουμε τον κύβο ρίχνοντας μόνο ζεστό νερό στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 20΄.
Τραβάμε έξω το ταψί, ανακατεύουμε τις πατάτες και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20΄ περίπου.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου