Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Τάρτα με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί ...

 ... Ακόμη κι ο Ρατατούης που τον λένε Ρεμύ, όπως το φίλο μου το Λευτεράκη τον λέγανε Μπάμπη, κατάφερε να βρει τυρί. 



"And not just any cheese. Tomme de chèvre de pays! " Αυτό που ταιριάζει τέλεια με τα μανιτάρια. "That would go beautifully with my mushroom. And...this rosemary! You've got to taste this! ...It's got this kind of...burn-y, melty...not really a smoky taste ...It's kind of like...this 'ba-boom, zap' kind of taste. "



Εγώ πάλι βολεύτηκα μ' ένα καπνιστό Βερμίου για την ...



Τάρτα με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί






υλικά:
200 γρ. μικρά καφέ μανιτάρια
2 κλωνιά δεντρολίβανο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
μαϊντανός

150-200 γρ. τυρί chèvre (εδώ καπνιστό Βερμίου)

1 φύλλο σφολιάτα







Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια, καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας τα καπέλα τους και τα κόβουμε σε φέτες. 

Τα περιχύνουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο, αρωματίζουμε με το ένα κλωνί δεντρολίβανο που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά.












Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.

Το ραντίζουμε με την κρέμα γάλακτος, αφήνοντας ένα πλαίσιο περίπου 1 εκ. γύρω-γύρω.

Σκορπίζουμε το υπόλοιπο δεντρολίβανο.










 Από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια και το τυρί σε ροδέλες και δίνουμε χρώμα με το μαϊντανό.













Σημ.: Για να μοιάζουν οπτικά με τα στρογγυλά μπαστουνάκια του γαλλικού τυριού, έκοψα με ποτηράκι μικρές ροδέλες από το καπνιστό τυρί. 










Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και τη λειτουργία του θερμού αέρα, για 25΄ περίπου ανάλογα και με το φούρνο.













Σερβίρουμε αμέσως.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου