Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Σπανάκι με κάρρυ και τυρί …

… Το πανίρ δεν είναι οροπέδιο και δε συνορεύει με το Κασμίρ. Αντίστοιχα δεν είναι ούτε μαλλί για ακριβά πλεκτά ούτε ύφασμα. 



Είναι ινδικό τυρί, το οποίο συνδυάζεται εξαιρετικά με το πικάντικο σπανάκι που θέλω να εμπλουτίσει σήμερα τη διατροφή μας και να ανεβάσει λίγο τη διάθεσή μας. Δε θα πεταχτώ Ινδία για πανίρ, είναι κλειστά τα σύνορα και το τζετ μου καθηλωμένο, ευτυχώς αντικαθίσταται ωραιότατα από χαλούμι, το οποίο έχω πάντα στο ψυγείο μου, η Προμηθέας και όχι Επιμηθέας …



Σπανάκι με κάρρυ και τυρί







υλικά:
200 γρ. τρυφερό σπανάκι (baby)
100 γρ. τυρί πανίρ (εδώ χαλούμι)
1 κρεμμύδι
2 κουτ. γλ. πάστα κάρρυ
1 κουταλιά ξύδι
μια χούφτα κάσιους







Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουώκ και καβουρντίζουμε τα κάσιους χωρίς λιπαρή ουσία. 

Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι.

Κόβουμε το τυρί σε κύβους.








Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο ζεστό γουώκ μαζί με 1 κουταλιά λάδι και την πάστα κάρρυ. 

Μαγειρεύουμε για 10΄, ανακατεύοντας τακτικά.






Σβήνουμε με το ξύδι και περιμένουμε 1΄ να εξατμιστεί.






Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε να καλυφθεί με την πάστα κάρρυ.






Προσθέτουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε. 

Μαγειρεύουμε μέχρι να πέσει σε όγκο και να εξατμιστούν τα υγρά του. 

Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.






Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα κάσιους.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου