Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Κοτόπουλο ινδικό με κάρρυ …


… Κι επειδή εσύ είδες το Σίβα να χορεύει το συμπαντικό χορό του,





κι ύστερα πήγες στο Κάρμα για να γνωρίσεις την ινδική κουζίνα, κι επειδή σου άρεσε και κατενθουσιάστηκες, το δικό μου το κάρμα ήταν μόλις γύρισες να μπω στην κουζίνα με 37 βαθμούς κελσίου και να τσιγαρίζω κρεμμύδι με μπαχαρικά μέχρι λιποθυμίας – εμού και ουχί του κρομμύου. Φοβού τα κρόμμυα τα κάρρυ φέροντα.
Πώς είναι στα ινδικά το χαλάλι σου; …



Κοτόπουλο ινδικό με κάρρυ






                
υλικά:
2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας κάρρυ
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (εδώ από μπούτι)
1 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
3/4 κούπας νερό
1 κονσέρβα γάλα καρύδας






Κόβουμε υπομονετικά το κρεμμύδι σε κυβάκια.







Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα 3 κουταλιές ηλιέλαιο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.

 Το σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. 

Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν από 15΄-20΄.







Προσθέτουμε το σκόρδο, αφού το πολτοποιήσουμε, και το τζίντζερ και σωτάρουμε για άλλα 5΄.





       
  Ρίχνουμε τις ντομάτες  και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους και να μαλακώσουν.





        
Προσθέτουμε το κάρρυ, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε 2΄-3΄ να βγάλει το άρωμά του.
      





Ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά ή μέτρια κομμάτια. 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο. 

Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε σκεπασμένο για 5΄.








Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε μέτρια φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 20΄ περίπου.




            


Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ρίχνουμε το γάλα καρύδας. 

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα στο βαθμό που θέλουμε. 
              
              
             


         

Για το συνοδευτικό ρύζι μπασμάτι, βράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το ρύζι (1 ποτήρι είναι αρκετό). 

Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10΄. 

Στραγγίζουμε το ρύζι σε ψιλό σουρωτήρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. 

Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ανακατεύουμε.          
          
 
          




          
          Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελλείψει κόλιαντρου.
















Σερβίρουμε.






          
         


                              






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου