Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ατομικά νάτσος με τσιπς τορτίγιας …

… Στο τσιπ φιτίλι γίνεται, στο τσιπ φιτίλι τρώγεται. Κι αφού σου αρέσουν τόσο τα τσιπς τορτίγιας, αντί να τα βάλεις σε μια γαβάθα και να τα φας, σκέτα και παραπονεμένα, βάλτα σ’ ένα ταψάκι με γαρνιτούρα που σου αρέσει  και φτιάξε χορταστικά …

 

 Ατομικά νάτσος με τσιπς τορτίγιας

 

IMG_7887

 

υλικά:
τσιπς τορτίγιας
φασόλια κόκκινα ή μαύρα (από κονσέρβα)
ντομάτα κονκασέ
πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι)
πιπεριές καυτερές
φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
νιφάδες τσίλι ή μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

Για το σερβίρισμα:
τυρί cottage
σάλτσα γκουακαμόλε

 

 

Ανακατεύουμε τη ντομάτα κονκασέ με το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και το τσίλι/μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρυθμίζουμε κατά βούλησιν το πόσο καυτερή θέλουμε τη σάλτσα. Αν δε θέλουμε ολόκληρα τα φασόλια, τα κόβουμε στη μέση ή τα περνάμε ελαφρά από το multi.

Βάζουμε μια χούφτα τσιπς τορτίγιας σε ταψάκι δημιουργώντας τη βάση για τα υπόλοιπα υλικά. Αν δυσκολευόμαστε να τα ισορροπήσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πυρίμαχα μπωλάκια.

 

 

IMG_7869

 IMG_7871

 IMG_7872

 

 

Φτιάχνουμε έξι τέτοιες φωλιές συνολικά. Από πάνω μοιράζουμε τα φασόλια, το μείγμα της ντομάτας και από μια χούφτα τυρί.

 

 

IMG_7875

 IMG_7876

 IMG_7878

 IMG_7879

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200° C, μέχρι να λυώσει το τυρί.

 

 

IMG_7880

 IMG_7881

 

 

Σερβίρουμε τα νάτσος σκέτα, με πράσινη σαλάτα, με έτοιμη σάλτσα γκουακαμόλε ή με μια κουταλιά δροσερό cottage και λίγη καπνιστή πάπρικα.

 

 

IMG_7884

  

IMG_7883

  

IMG_7886

  

IMG_7888

  

IMG_7890

 

 



 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου