… Ο Σαν λουκουμάς δεν είναι κανένας Ιταλός άγιος αλλά ένα ιταλικό τηγανητό γλυκάκι, που γίνεται παραδοσιακά την περίοδο του καρναβαλιού με παχύρρευστο κουρκούτι και φέτες από μήλα.
Γίνεται και με μπανάνες, υποθέτω και με άλλα φρούτα, κι είναι τραγανό, χρυσαφένιο, ζουμερό και γλυκύτατο το άτιμο …
Λουκουμάδες με μήλο
υλικά:
2 μήλα
125 γρ. κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει μόνη της)
1 αυγό
100 ml γάλα
1 κουταλιά ηλιέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη κρυσταλλική
Κοσκινίζουμε σε μπωλ τη φαρίνα, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό, ελαφρά χτυπημένο.
Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη, προσέχοντας να μη μας σβωλιάσει και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
Ρίχνουμε το λάδι, σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30΄.
Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρούμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή και τα κόβουμε σε φέτες μέτριου πάχους. Αν θέλουμε, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι αρκετό ηλιέλαιο.
Βγάζουμε το χυλό από το ψυγείο και, μόλις κάψει το λάδι, πασπαλίζουμε κάθε ροδέλα μήλου με άχνη, τη βουτάμε στο κουρκούτι, τη σηκώνουμε με δύο πηρούνια για να στραγγίξει το περίσσιο κουρκούτι και τη ρίχνουμε προσεκτικά στο κατσαρολάκι.
Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά, τη γυρνάμε από την άλλη, ρυθμίζοντας τη δύναμη του ματιού ώστε το λάδι πάντα να βράζει χωρίς όμως να σκουραίνει πολύ τους λουκουμάδες.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κρυσταλλική ή άχνη, αν θέλουμε και κανέλλα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Με τον ίδιο τρόπο λουκουμαδοποιήσαμε και ροδέλες μπανάνας και ήταν εξαιρετικές, το ίδιο νόστιμες και απολαυστικές με τα γλυκά των κινέζικων εστιατορίων.
.
Ωραιότατος δείχνει και θα είναι σίγουρα της αρεσκείας μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή