… Πέστο παιδάκι μου και μ’ έσκασες. Πώς πήγαν οι εξετάσεις; Περάσαμε και θα πιανίζουμε πλέον επί ανωτέρου επιπέδου ή θα εκπέμπουμε στα μεσαία;
Και βέβαια περάσαμε. Μετά βαΐων και κλάδων, μετά φανών και λαμπάδων και - κυρίως - εν χορδαίς και οργάνοις. Και μετά πολλών επαίνων, επαίνων βεβαίως βεβαίως.
Πέστο κι εσύ το καλό το νέο, χρυσόστομη. Πέστο να το γιορτάσουμε …
Σφολιάτα με πέστο, ρικότα και τοματίνια
υλικά:
250 γρ. ρικότα
80 γρ. πέστο βασιλικού
10-12 τοματίνια (βελανίδι)
3 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
1 φύλλο σφολιάτα
Ανακατεύουμε καλά τη ρικότα με πηρούνι και την αναμειγνύουμε με το πέστο και τη γραβιέρα, να γίνουν μια ρευστή κρέμα.
Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα και δημιουργούμε ένα κορδονάκι γύρω-γύρω.
Την τρυπάμε πολλές φορές με πηρούνι και στρώνουμε από πάνω τη γέμιση του τυριού.
Τοποθετούμε κυκλικά τα τοματίνια φτιάχνοντας ομόκεντρους κύκλους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30΄-35΄ περίπου.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου