Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά …

 

SAM_2734

 

… Ο δυό-, μωρέ, ο δυόσμος κι ο βασιλικός και το μακεδονήσι. Αυτά που λες μαλώνανε ποιο θα πρωτομυρίσει και θα μοσχοβολήσει. Διότι αυτή είναι η δουλειά τους και γι’ αυτό ονομάζονται μυρωδικά. Δεν μπορείς εσύ, θυγατέρα, να μου λες μη βάλεις μαϊντανό στα κεφτεδάκια, άνηθο στους κολοκυθοκεφτέδες και μια πρέζα δυόσμο στο τζατζίκι. Η τρομοκατία σου δε θα  περάσει. Θα φτιάξω ένα αλμυρό κέικ μυρωδικών που θα έχει απ’ όλα …

 

Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά


IMG_20171029_144841



υλικά:
200 γρ. φέτα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, μαντζουράνα κατά βούλησιν

 

 

 

Πατάμε τη φέτα με πηρούνι να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, τη γραβιέρα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα.

 

 

SAM_2738

  

SAM_2740

 

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε πιπέρι και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρή φόρμα του κέικ, στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε μουσκέψει και στύψει καλά.

 

 

SAM_2743

  

SAM_2746

 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ –45΄.

 

 

SAM_2749

  

SAM_2750

 

 

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

 

 

IMG_20171029_144818

 

 SAM_2735

  

IMG_20171029_144833

  

SAM_2736

  

IMG_20171029_144813

  

SAM_2737

 

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου