… Γλώσσα λανθάνουσα. Και θα μπορούσε στ’ αλήθεια να είναι. Μισοκρυμμένη κάτω από την αρωματική σάλτσα και τα λεπτοκομμένα μανιτάρια, η γλώσσα θα μπορούσε στην αρχή να διαλάθει της προσοχής μας.
Μόνο για λίγο όμως, ίσαμε να δοκιμάσουμε την πρώτη μπουκιά.
Και να διαπιστώσουμε ότι αυτή η γλώσσα είναι αλάνθαστη …
Γλώσσα με αρωματική σάλτσα και μανιτάρια
υλικά:
6 φιλέτα γλώσσας
40 γρ. (20+20) βούτυρο, κατά προτίμηση αρωματικό
20 γρ. αλεύρι
350 ml ζωμός λαχανικών (300+50)
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
350 γρ. μανιτάρια
Λυώνουμε τα 20 γρ. βούτυρο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για 5΄.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καβουρντίζουμε μαζί 3΄-4΄.
Ρίχνουμε τα 300 ml ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος και αραδιάζουμε τις γλώσσες.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αν είναι πολύ φρέσκα, μπορούμε να τα κόψουμε πανεύκολα με τον αυγοκόφτη.
Ζεσταίνουμε τα άλλα 20 γρ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5΄.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε για άλλα 5΄.
Ξεφουρνίζουμε τις γλώσσες και τις αφήνουμε να σταθούν για 5΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε από 2 ή 3 φιλέτα σε κάθε πιάτο, μοιράζουμε από πάνω τα μανιτάρια και περιχύνουμε γενναιόδωρα με την αρωματική σάλτσα.
Σερβίρουμε, προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Και με κεφτεδάκια φτιαγμένα με τη χτεσινή φακή που περίσσεψε …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου