… Ο χωριάτης κι αν τρανέψει, πάλι χωριατιές μυρίζει.
Πολύ πιθανόν, παρότι κάπως ρατσιστικόν, αν αναλογιστούμε ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.
Αυτό που ισχύει για το χωριάτη όμως, ουδόλως ισχύει για τη χωριάτικη. Γιατί η συνταγή που ακολουθεί, φτιαγμένη με τα βασικά υλικά της χωριάτικης σαλάτας, ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την ταπεινή χωριατοπούλα …
Τοματίνια στο φούρνο με φέτα, ελιές και ψωμί
υλικά:
500 γρ. ανάμεικτα τοματίνια (cherry, βελανίδι, πολύχρωμα)
200 γρ. φέτα
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
1 χούφτα ελιές Καλαμών
ρίγανη
μαϊντανός
Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τη φέτα, κομμένη σε μεγάλους κύβους, το ψωμί σε κομμάτια και τις ελιές. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αρωματίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαΪντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου