Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τοματίνια στο φούρνο με φέτα, ελιές και ψωμί …

… Ο χωριάτης κι αν τρανέψει, πάλι χωριατιές μυρίζει.
Πολύ πιθανόν, παρότι κάπως ρατσιστικόν, αν αναλογιστούμε ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. 
Αυτό που ισχύει για το χωριάτη όμως, ουδόλως ισχύει για τη χωριάτικη. Γιατί η συνταγή που ακολουθεί, φτιαγμένη με τα βασικά υλικά της χωριάτικης σαλάτας, ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την ταπεινή χωριατοπούλα …

 

Τοματίνια στο φούρνο με φέτα, ελιές και ψωμί



ΦΛΟΥ

 

υλικά:
500 γρ. ανάμεικτα τοματίνια (cherry, βελανίδι, πολύχρωμα)
200 γρ. φέτα
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
1 χούφτα ελιές Καλαμών
ρίγανη
μαϊντανός

 

 


Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

 

ΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

 ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

 

Ρίχνουμε τη φέτα, κομμένη σε μεγάλους κύβους, το ψωμί σε κομμάτια και τις ελιές. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αρωματίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά.

 

ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄. 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαΪντανό.

 

ΨΗΜΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΛΙΤΟ

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου