… Μην κρατάς το στόμα σου κλειστό
πάρε μπισκοτάκι γεμιστό
κι όταν σου πονέσει το δοντάκι,
θα σου δώσω άλλο ένα φιλάκι …
Άσμα ρετρό, ελαφρό και γλυκό, όπως ακριβώς και τα …
Μπισκοτάκια γεμιστά με σοκολατένια κρέμα γιαουρτιού
υλικά:
100 γρ. μαργαρίνη κρύα (ή βούτυρο)
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι (εδώ άπαχο)
2 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
έξτρα ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (εδώ άπαχο)
Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη, κατευθείαν από το ψυγείο και κομμένη σε κύβους. Τρίβουμε αρχικά τα υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα κι ύστερα τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Μπορούμε να την κάνουμε και αποβραδίς και να τη χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Με κουπ πατ ή μικρό καπάκι κόβουμε στρογγυλούς δίσκους.
Μαζεύουμε τη ζύμη που περισσεύει, την κάνουμε μπάλα, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε ξανά στρογγυλούς δίσκους, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε όλη.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 10΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά γύρω-γύρω. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε γιατί θα σκληρύνουν περισσότερο κρυώνοντας.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς. Είναι πολύ νόστιμα και σκέτα, ιδίως συνοδεύοντας έναν καϊμακλίτικο ελληνικό καφέ …
… αλλά γίνονται ακόμη νοστιμότερα, γεμιστά με σοκολάτα, ως εξής:
Λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί και την αναμειγνύουμε με το γιαούρτι.
Βάζουμε κουταλιές από τη γέμιση πάνω στα μισά μπισκότα και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου