… Άκου ένα κόλπο, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε ώρα ανάγκης. Προτού ξαπλώσω, διαλέγω ένα όμορφο όνειρο και πάω στο κρεβάτι μ' αυτό.
Ιωάννα Καρυστιάνη – Σουέλ
Και χρήσιμο και σωτήριο το κόλπο, τώρα που πλήθυναν οι ώρες ανάγκης. Μόνο που εγώ, προτού ξαπλώσω, διαλέγω μια ωραία συνταγή και πάω στο κρεβάτι μ’ αυτήν. Τη μαγειρεύω νοερά, ψιλοκόβω τα υλικά της, συνδυάζω τα χρώματα, μυρίζω τ’ αρώματά της, χαλαρώνω, αποκοιμιέμαι κι ονειρεύομαι …
Πράσινη σαλάτα με καρπούζι, χαλούμι και ντρέσσινγκ ροδιού
υλικά:
μαρούλια ανάμεικτα (σαλάτα, κατσαρό, κόκκινο)
1 φέτα καρπούζι
5-6 ελιές πράσινες ή Καλαμών
200 γρ. χαλούμι
χωριάτικο ψωμί ή αραβικές πιτούλες
Για το ντρέσσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμός ροδιού
1 κουτ. γλ. σιρόπι ροδιού*
καρύδια χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τα μαρούλια, αν θέλουμε και άλλη πρασινάδα όπως η ρόκα, τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε με το χέρι. Βγάζουμε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μαρούλια και καρπούζι σε πιατέλα.
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο το ψωμί ή τις πίτες, λαδώνοντας ελαφρά κάθε πλευρά τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσουν.
Ψήνουμε και το χαλούμι.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του ντρέσσινγκ.
Προσθέτουμε στη σαλάτα τις ελιές, το χαλούμι και τις πίτες και περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη, αν είναι η εποχή τους, με σπόρους ροδιού.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σιρόπι ροδιού με πετιμέζι ή με σιρόπι μπαλσάμικου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου