… Συνδυασταί. Έτσι δεν έλεγαν Σκιαδαρέσης και Μάινας στο Βαλκανιζατέρ;
- Κομπίνα είναι ο συνδυασμός.
- Δηλαδή, εμείς οι δυο τώρα είμαστε συνδυασταί;
Κι εγώ τι είμαι; Κομπιναδόρος ή συνδυάστρια; Που σκέφτηκα να ενώσω δύο συνταγές εις σάρκαν μίαν; Και τι σάρκαν. Ζουμερή και γινωμένη. Οι πράσινες τηγανητές ντομάτες συνδυάστηκαν με τις ψητές ντομάτες με πέστο και έδωσαν τις …
Ντομάτες πανέ γεμιστές με πέστο
υλικά:
ντομάτες μέτριες σε μέγεθος, γινωμένες αλλά σφιχτές
έτοιμη σάλτσα πέστο
ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
αυγά
καλαμποκάλευρο
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ισόπαχες ροδέλες. Απλώνουμε σε μια ροδέλα λίγο πέστο, βάζουμε από πάνω λίγο τυρί και την καλύπτουμε με μια δεύτερη ροδέλα ντομάτας.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνοντας όσα “σαντουιτσάκια” ντομάτας θέλουμε. Χτυπάμε δυο αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε σε ένα δεύτερο πιάτο καλαμποκάλευρο.
Βουτάμε κάθε σαντουιτσάκι πρώτα στο αυγό και ύστερα το περνάμε από το καλαμποκάλευρο, φροντίζοντας να καλυφθεί παντού από το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις ροδέλες σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρνάμε προσεκτικά και από την άλλη, ξεκινώντας από τις ροδέλες που βάλαμε πρώτες στο τηγάνι. Τις γυρνάμε τουλάχιστον δύο φορές από κάθε πλευρά, για να κάνουν τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
Βγάζουμε τις ροδέλες σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι.
Τις σερβίρουμε ζεστές, τραγανές και λαχταριστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου