… Dies irae είναι η μέρα της οργής στα λατινικά. Η δική μου η Dia όμως όχι μέρα, αλλά ούτε στιγμή οργής δεν έχει. Ό,τι κι αν γίνει, όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει, όσες κεραμίδες κι αν της έρθουν, δε βαρυγκομάει ούτε οργίζεται ποτέ.
Δε χάνει το κουράγιο της ή, κι αν το χάνει, ξέρει να το κρύβει καλά απ’ όλους. Ούτε της λείπει το χαμόγελο και η γλυκιά κουβέντα. Και δεν της έτυχαν και λίγα.
Εκείνη όμως, βράχος. Και τι βράχος. Βραχόβραχος!
Κι αν ο βράχος γίνεται καμιά φορά Γολγοθάς, χωρίς κανέναν Κυρηναίο ίνα άρη τον σταυρόν αυτής -έστω για λίγο, ίσαμε ν’ ανασάνει και να στυλωθεί, πάλι μόνη της θα τραβήξει την ανηφόρα, θαρραλέα και χαμογελαστά.
Τη δική μου τη Dia, που δοκίμασε χαρές και μπόλικες πίκρες, εγώ θέλω να τη γλυκάνω. Έστω για λίγο και εξ αποστάσεως, με μια γιορτινή ευχή, μια βαθειά υπόκλιση και μπόλικα …
Σοκολατένια τρουφάκια με μασκαρπόνε
υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη:
κακάο σκόνη
ινδοκάρυδο
φιστίκι Αιγίνης
τρούφα
Κόβουμε ή σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λυώνουμε σε μπαιν-μαρί.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το φούρνο μικροκυμάτων, σε χαμηλή θερμοκρασία και για λίγο χρόνο κάθε φορά. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα για να εξασφαλίσουμε ότι δεν έχουν μείνει κομμάτια που δεν έλυωσαν και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αδειάζουμε τη σοκολάτα σε μπωλ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την άχνη.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα τρουφάκια.
Βάζουμε σε μπωλάκια το κακάο, το ινδοκάρυδο, την τρούφα και το φυστίκι Αιγίνης, ψιλοτριμμένο.
Βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας, παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε τα τρουφάκια.
Τα περνάμε από την επικάλυψη που προτιμάμε και τα ακουμπάμε στα ειδικά χαρτάκια.
Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε και δίχρωμα τρουφάκια με συνδυασμό γεύσεων.
Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να τα κεράσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου