... Καλά, ντε, μην αρπάζεσαι αμέσως. Το ξέρω ότι βγάζει μούσμουλα. Αν όμως έβγαζε σύκα, θα μπορούσες να φτιάξεις κι εσύ …
Κέικ ατομικά με φρέσκα σύκα και μέλι
υλικά:
500 γρ. σύκα
300 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μέτρια αυγά
75 γρ. ζάχαρη
150 ml γάλα
2 κουταλιές μέλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το πασπάλισμα πριν το ψήσιμο:
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη με 1 βανίλια
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη με 1 βανίλια
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα σύκα. Αν είναι πολύ ψιλόφλουδα, απλώς τα πλένουμε καλά.
Τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ντύνουμε 8 φορμάκια για ατομικά σουφλέ με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα-ένα τ’ αυγά.
Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το γάλα κι ύστερα το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν και το αλάτι.
Τελευταία ενσωματώνουμε τα σύκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και πασπαλίζουμε με την αρωματισμένη ζάχαρη άχνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210 βαθμούς κελσίου, για 5΄.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25΄-30΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου