Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κρύο πιάτο με πεπόνι, σύκα και προσιούτο …

…  Η κοιλιά και το πεπόνι κι ο γαμπρός πολλούς λαθώνει.
Κοιλιά δεν έχω, ο γαμπρός μέχρι στιγμής μου βγήκε παιδί τζιμάνι, οπότε περισσεύει το πεπόνι. Αν βγει κολοκύθι, δε βαριέσαι. Θα φάμε το μέσα και τ’ άλλο τα ζωάκια. Αν όμως βγει λουκούμι …
... ε, ρε μέγκλες και λεβεντιές …



Κρύο πιάτο με πεπόνι, σύκα και προσιούτο



ΑΝΩΘΕΝ
  



υλικά:
μισό πεπόνι
4 σύκα
4-5 λωρίδες προσούτο ή καπνιστό ζαμπόν





Βγάζουμε μπαλάκια απ’ το πεπόνι με το ειδικό εργαλείο.

Φτιάχνουμε δύο κύκλους, αφήνοντας ανάμεσά τους χώρο για έναν κύκλο ακόμη. 

Κόβουμε τις λωρίδες του προσιούτο στη μέση κατά μήκος και τυλίγουμε κάθε λωρίδα φτιάχνοντας ένα ‘λουλουδάκι’. 

Γεμίζουμε τον κενό κύκλο ανάμεσα στις δύο σειρές πεπόνι με τα λουλουδάκια.



ΠΕΠΟΝΙ
       ΠΡΟΣΟΥΤΟΛΟΥΛΟΥΔΑ


ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ



Πλένουμε τα σύκα και τα χαράζουμε σταυρωτά χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω. 

Βάζουμε τα σύκα στο κέντρο του δίσκου,  σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.



 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ      ΦΛΟΥ ΚΟΝΤΙΝΟ



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου