... MVP.
Έτσι δε χαρακτηρίζουν οι μεγαλόστομοι αθλητικογράφοι τον παιχταρά, τον άνθρωπο-ορχήστρα που αξίζει όσο όλη η υπόλοιπη ομάδα, που σαν από μηχανής θεός δίνει τη λύση και καθαρίζει για όλους; Most Valuable Player, ο πιο πολύτιμος παίκτης.
Και στην κουζίνα υπάρχουν MVP. Μικρές Βοηθητικές Πινελιές τις λέω εγώ, ή ακόμα – ακόμα και Μικρές Βόμβες Πολυτέλειας.
Χωρίς πολύ κόπο και χωρίς πολύ κόστος δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω και γυαλίζουν με λίγο λούστρο και χρυσόσκονη τη θαμπή καθημερινότητα …
Χωρίς πολύ κόπο και χωρίς πολύ κόστος δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω και γυαλίζουν με λίγο λούστρο και χρυσόσκονη τη θαμπή καθημερινότητα …
Τερίν τυριών με ξηρούς καρπούς
υλικά:
500 γρ. blue cheese
250 γρ. ανθότυρο
60 γρ. αποξηραμένα σύκα
60 γρ. αποξηραμένα βερύκοκκα
60 γρ. ξανθές σταφίδες
60 γρ. καρύδια
60 γρ. φυστίκι Αιγίνης
1 κουταλιά σούπας μέλι (κατά προτίμηση εσπεριδοειδών)
Ψιλοκόβουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
Πατάμε με πηρούνι το ανθότυρο, ρίχνουμε φρούτα και ξηρούς καρπούς, περιχύνουμε με το μέλι και κόβουμε από πάνω σε κυβάκια το blue cheese.
Ανακατεύουμε απαλά αλλά πολύ καλά, μέχρι να δέσουν μαζί όλα τα υλικά.
Στρώνουμε μεμβράνη φαγητού σε παραλληλόγραμμη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
Πιέζουμε καλά και κλείνουμε από πάνω με τη μεμβράνη.
Αφήνουμε την τερίν στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Διακοσμούμε με καρύδια και σπόρους ροδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου