Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σκορδόψωμο …

... Φτου, σκόρδα. Λέγε ό,τι θες, λέγε. Για ανόητες προλήψεις, για γυναικούλες στην Κάτω Λεστινίτσα και την κυρά τους τη μαμή, για γελοίες δοξασίες την ώρα που οι επιστήμονες χωμένοι στα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ, ίδιοι χαμόρακες, ψάχνουν το μποζόνιο του Χιγκς - άλλως “σωματίδιο του Θεού”.
Τόση αναποδιά, τόσα μικροατυχήματα, τόσα πιάτα και ποτήρια να μας φεύγουν απ’ τα χέρια και να σπάνε, τόσα καρούμπαλα και μελανιές, τόσα ματαιωμένα σχέδια πού να τα αποδώσω;
Τι σε πειράζει αν μιλήσω για μάτι, για γλωσσοφαγιά, για γρουσουζιά, άντε για αρνητικά vibes, που μας έρχονται ποιος ξέρει από ποιον; Εσύ πάλι πιο επιστημονικά ψάξε για το γκαντεμιόνιο που μας κατατρύχει.
Κι αν πήρα και κανένα σκόρδο παραπάνω, θα φτιάξω λίγο σκορδόψωμο με μπαγκέτα, να χαρεί και το παιδί …

 

Σκορδόψωμο 

      
       
       
ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 



υλικά:
μια μπαγκέτα
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια μαϊντανός (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη





Χαράζουμε κατά μήκος τη μπαγκέτα χωρίς να την κόψουμε μέχρι κάτω κι έπειτα τη χαράζουμε εγκάρσια, σε χοντρές φέτες. 

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Πολτοποιούμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα αναμειγνύουμε.

 Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, θυμάρι και λίγο λάδι, ανακατεύουμε το μείγμα με το χέρι μας και το απλώνουμε πάνω στη μπαγκέτα αλλά και μέσα στις εγκοπές.

Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το στύβουμε και τυλίγουμε το ψωμί.
Έτσι θα γίνει τραγανό και μαλακό μαζί, χωρίς να σκληρύνει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄.



  ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑΚΟΜΜΑΤΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου