(συνέχεια εκ του προηγουμένου)
Στρώνουμε καθαρά τραπεζομάντηλα στα τραπέζια που θα χρησιμοποιήσουμε για να απλώσουμε τον τραχανά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στα τραπέζια.
Μέχρι να κόψουμε τα τελευταία, τα πρώτα έχουν ήδη αρχίσει να στεγνώνουν εξωτερικά.
Γι’ αυτό χρειάζονται γρήγορες κινήσεις και ταχύτητα, προκειμένου να μη μας πάρει σβάρα ο τραχανάς.
Ξεκινώντας από τα πρώτα κομμάτια, τα πιέζουμε σπάζοντας το πιο σκληρό εξωτερικό και γυρνάμε τη ζύμη, ώστε να έρθει απέξω το μαλακό εσωτερικό κομμάτι.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν ξανά και τα κόβουμε σε ακόμη μικρότερα κομμάτια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά.
Τώρα τα κομμάτια είναι ήδη αρκετά μικρά.
Αν έχουμε κάποιο παλιοτικό αραιό κόσκινο, μπορούμε να κοσκινίσουμε πάνω από ένα άδειο τραπέζι τον τραχανά.
Τα κομμάτια που μένουν στο κόσκινο, τα κόβουμε ξανά σε ακόμη μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Αν δεν έχουμε κόσκινο, συνεχίζουμε κόβοντας τα κομματάκια της ζύμης όλο και μικρότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου