Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Γλύκισμα σαλάμι …

… Κάάτιναα σαλαμάκι …

salamaki 

… Ατάκα κλασσική και σουρεαλιστική, με τον τόνο να ανεβαίνει στο Κάτιναα και το σαλαμάκι να ολοκληρώνει θριαμβευτικά την εντολή χωρίς να επιδέχεται αντιρρήσεις.
Το σαλάμι σπάνια το βάζουμε στο σπίτι και στο στόμα μας. Το γλύκισμα σαλάμι όμως όπου το βρούμε του αλλάζουμε τα φώτα. Είμαστε μάλιστα χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα: η κόρη μου απαιτεί την παραδοσιακή πολίτικη εκδοχή με τη σοκολατένια κρέμα και τα αυγά, ενώ εγώ προτιμώ την τούρκικη πικρή παραλλαγή, την οποία κάνω ακόμη πιο πικρή και καταλήγω συνήθως να την τρώω μόνη μου.
Ό
σο για τον άντρα και πατέρα, φρονίμως ποιών και αποφεύγοντας τη σαλαμοποίηση της οικογένειας, δεν παίρνει θέση και τρώει με ευχαρίστηση απ’ όλα …



Γλύκισμα σαλάμι


21

   

υλικά:
300 γρ. μπισκότα Πτι-μπερ
1  ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (λυωμένο και χλιαρό)
3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές σούπας (καλά γεμάτες) κακάο σκόνη
ξύσμα λεμονιού, βανίλια
λίγο κονιάκ (προαιρετικά)





Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. 

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.


ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΡΕΜΑ



Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια, το ξύσμα και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα που στέκεται.


ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ



Ραντίζουμε τα μπισκότα με το γάλα και αν θέλουμε με λίγο κονιάκ. 

Ρίχνουμε και την κρέμα και ανακατεύουμε προσεκτικά. 

Ανοίγουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα στη μία της πλευρά. 

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, κλείνοντας καλά τις δύο άκρες.



ΤΥΛΙΓΜΑ
ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ



Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες. 

Για περισσότερη ασφάλεια μια και περιέχει ωμά αυγά, το αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ και  στη συνέχεια το διατηρούμε στη συντήρηση, κομμένο σε ροδέλες και σκεπασμένο.


ΠΙΑΤΟ

.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου