Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πολίτικο μωσαϊκό (η bitter εκδοχή) …

Η πίκρα σήμερα δεν έχει σύνορα.
  Η ζωή είναι γλυκιά
, ακούω συχνά από χείλη γέρικα, κουρασμένα ή βασανισμένα.


La vita e bella
 

La vita e bella, απέδειξε περίτρανα και συγκλονιστικά ο, με Όσκαρ επιβραβευθείς, Ρομπέρτο Μπενίνι.
Η vita είναι dolce λοιπόν. Και τότε γιατί έχει τόσες μέρες πικρές; Μέρες που νιώθεις την πίκρα στην καρδιά ν’ αφήνει τη γεύση της στο στόμα.
Σαν μπουκιά bitter σοκολάτας, σαν ένα κομμάτι πικρό γλυκό …


Πολίτικο μωσαϊκό (η bitter εκδοχή)



5

   

υλικά:
225 γρ. (1 πακέτο) μπισκότα Πτι Μπερ
125 γρ. γάλα
90 γρ. ζάχαρη
65 γρ. μαργαρίνη
25 γρ. κακάο σκόνη
λίγο κονιάκ




Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λυώσουν ζάχαρη και μαργαρίνη, χωρίς όμως να βράσει το μείγμα. 

Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. 

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα ανασηκώνοντάς τα προσεκτικά με κουτάλι, μέχρι να το απορροφήσουν.


ΑΝΑΜΙΞΗ 




Ανοίγουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα στη μία πλευρά του. 

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, δίνοντας το σχήμα σαλαμιού.


ΤΥΛΙΓΜΑ ΤΕΛΙΚΟ



Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.

Ξετυλίγουμε προσεκτικά και το κόβουμε σε ροδέλες.


5
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 




Αν είμαστε αμετανόητοι λάτρεις της πικρής γεύσης, μειώνουμε την ποσότητα της ζάχαρης αυξάνοντας αντίστοιχα την ποσότητα του κακάο. Επίσης, αν αντικαταστήσουμε το γάλα με γάλα σόγιας και διαλέξουμε νηστίσιμα μπισκότα, έχουμε μια εκδοχή απόλυτα ταιριαστή με το κλίμα της Σαρακοστής.

Αντίστοιχα χρησιμοποιούμε μπισκότα χωρίς γλουτένη για μια gluten free εκδοχή.

.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου