Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Μανιτάρια γεμιστά - Ψητά τοματίνια …

… Επιμύθιον:
 Για να καταλάβεις έναν τόπο δεν πρέπει να πας σαν τουρίστας. Πρέπει να γίνεις ντόπιος, έστω τις λίγες μέρες ή ώρες που θα βρεθείς εκεί. Κι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι να παρατηρήσεις τους ντόπιους, τις σακούλες που κρατάνε, τα μαγαζιά που προτιμούν, τι τρώνε, πού πάνε, από ποια μαγαζιά βγαίνουν. Θα πάρεις πληροφορίες που κανένας ταξιδιωτικός οδηγός δεν μπορεί να σου δώσει.
Έτσι κάνω όπου κι αν πάω. Κι ύστερα αρχίζω να υφαίνω σαν την αράχνη τον ιστό μου. Ή το δίχτυ προστασίας μου.
Έ
νας φούρνος είναι ο πιο απαραίτητος …

panificio
casa del pane


… το ίδιο κι ένα μπακάλικο με ντόπια προϊόντα … 


salumeria 


… ένα μαγαζάκι με τυριά κι αλλαντικά …


latteria


… ένα ζαχαροπλαστείο που η βιτρίνα του τραβάει το μάτι και εμπνέει εμπιστοσύνη …


gelateria

κι ένα μανάβικο ή μια υπαίθρια αγορά.
Έτοιμος ο μικρόκοσμος που θα μας προμηθεύει καθημερινά τα απαραίτητα.

Σίγουρα ένα ταξίδι με γκρουπ είναι πιο εύκολο, πιο άνετο και ίσως για κάποιους πιο ασφαλές. Για μένα όμως είναι κάτι απόλυτα προκαθορισμένο, που δεν σου επιτρέπει να ακολουθήσεις τη διάθεση της στιγμής και σε εμποδίζει να νιώσεις το ρυθμό του τόπου που επισκέπτεσαι.

Στο επανιδείν, λοιπόν, Ματέρα κι ευχαριστούμε πολύ.
Ή
, όπως έγραφε και η σακούλα του παντοπωλείου …


_IGP8175

Και για τις ιδέες που κλέψαμε απ’ τις τρατορίες σου:


Μανιτάρια γεμιστά




2[3]


υλικά:
500 γρ. λευκά μανιτάρια
σάλτσα ντομάτας
τυρί cottage
ημίσκληρο τυρί ή παρμεζάνα





Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα γεμίζουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.



ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ 



Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, τα γεμίζουμε με cottage cheese.



ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ


Τα βάζουμε σε ταψί με λίγο άσπρο κρασί.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.






Ψητά τοματίνια


2[1]



Βάζουμε σε πήλινο ή αντικολλητικό ταψάκι τα τοματίνια και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
 
Αρωματίζουμε με ρίγανη και θυμάρι και ραντίζουμε με βαλσαμικό ξύδι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου,
μέχρι να σκάσει και να ανοίξει η φλούδα τους. 

Γίνονται ολόγλυκα και ζουμερά και είναι γεμάτα με το ευεργετικό λυκοπένιο.


ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου