... Θα δοκιμάσω, γιατί να μη δοκιμάσω; Πόσο λάθος μπορεί να πάει μια ομελέτα στον air fryer;
Ομελέτα στον air fryer
υλικά:
3 αυγά
ροδέλες πιπεριάς, τοματίνι λεπτοκομμένο
φρέσκο κρεμμυδάκι
σκόρδο σε σκόνη
τριμμένο τυρί
λίγο γάλα
μισό κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Η ομελέτα, όπως και η πίτσα, προσαρμόζεται στις προτιμήσεις αλλά και στα περιεχόμενα ντουλαπιών και ψυγείων του καθενός μας. Η δική μας συνεργάστηκε με πράσινες ελιές, ζεμύθα, cottage και μια χούφτα κρουτόν γιατί υπήρχαν.
Βάζουμε σε μπωλ ή βαθύ πιάτο τα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με πηρούνι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της επιλογής μας, κάτι που έγινε αντίστροφα όπως περίτρανα αποδεικνύουν οι φωτογραφίες.
Ελιές, κρουτόν και 1 γενναία κουταλιά cottage, που έδωσε την υγρασία που θα έδινε λίγο γάλα.
Ρίχνουμε και λίγο μπέικιν πάουντερ για να γίνει η ομελέτα μας ωραίγια και φωσκουτή.
Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μακρόστενο ταψάκι (εδώ για διπλό air fryer 12 lt).
Προθερμαίνουμε τον air fryer στους 180 βαθμούς.
Αδειάζουμε την ομελέτα και την ισιώνουμε.
Ψήνουμε για 8΄-10΄.
Επειδή έχουμε προθερμάνει τον air fryer δε χρειάζεται συνήθως γύρισμα, εμείς τη γυρίσαμε λίγο πριν το τέλος και ψήσαμε τα τελευταία 2΄ την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου