… Αν θες μπακαλιάρο σκορδαλιά, ευχαρίστως να αγοράσεις μια μερίδα, θες από το Φύσα-Ρούφα, θες από το Κουκκί-Ρεβύθι ή άλλα μαγέρικα δύο λέξεων, να φας στην αυλή, στο δασάκι ή στη λίμνη που φυσάει κιόλας και να επιστρέψεις μετά από τουλάχιστον δύο μέρες που θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία από τον οργανισμό σου. Εγώ θα φτιάξω λίγο βακαλάο με σάλτσα, μαγειρευτό, ζουμερό και ευστόμαχο ...
Βακαλάος μαγειρευτός με ντομάτα, ελιές και κάππαρη
υλικά:
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά κάππαρη (προαιρετικά ξαρμυρισμένη)
1 κονσέρβα (400 γρ.) αποφλοιωμένα ντοματάκια ή ντομάτα κονκασέ
50 γρ. ελιές (μαύρες ή Καλαμών)
1 κουταλιά μπαλσάμικο ξύδι
δεντρολίβανο
προαιρετικά: πιπεριές σε ροδέλες, κολοκυθάκι σε ροδέλες
500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο (εδώ κατεψυγμένος)
Ξεπαγώνουμε αποβραδίς το μπακαλιάρο και τον στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει και να γυαλίσει (περίπου 5΄).
Αν θέλουμε πιο πλούσιο ή χορταστικό το φαγητό, ενισχύουμε με πιπεριές και κολοκυθάκι.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου