Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Σκορδάτα μύδια με μουστάρδα και φέτα ...

 ... Πώς τό 'λεγε η Μοσχολιού τραγουδάει Ζαμπέτα; Τρελλάθηκα και τό 'ριξα στα καλαματιανά; Εγώ τρελλάθηκα και τό 'ριξα στα σαρακοστιανά ...


Σκορδάτα μύδια με μουστάρδα και φέτα





υλικά:
500 γρ. μύδια ψίχα (εδώ κατεψυγμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
1/2 κούπα νερό
1/2 κουτ. γλ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

φέτα/μη γαλακτοκομικό προϊόν



Αφήνουμε τα μύδια να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βιαζόμαστε,  τα ξεπαγώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό ή στα μικροκύματα.

Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το σωτάρουμε ελαφρά σε 2 κουταλιές λάδι.




Ρίχνουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3΄-4΄. 

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.





Διαλύουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα στο νερό.





Ρίχνουμε το μείγμα στα μύδια.

Μαγειρεύουμε για 5΄.





Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτα ή αντίστοιχο μη γαλακτοκομικό προϊόν.

Ανακατεύουμε να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.





Σερβίρουμε αμέσως. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου