... Πώς τό 'λεγε η Μοσχολιού τραγουδάει Ζαμπέτα; Τρελλάθηκα και τό 'ριξα στα καλαματιανά; Εγώ τρελλάθηκα και τό 'ριξα στα σαρακοστιανά ...
Σκορδάτα μύδια με μουστάρδα και φέτα
υλικά:
500 γρ. μύδια ψίχα (εδώ κατεψυγμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
1/2 κούπα νερό
1/2 κουτ. γλ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
φέτα/μη γαλακτοκομικό προϊόν
Αφήνουμε τα μύδια να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βιαζόμαστε, τα ξεπαγώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό ή στα μικροκύματα.
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το σωτάρουμε ελαφρά σε 2 κουταλιές λάδι.
Ρίχνουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3΄-4΄.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Διαλύουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα στο νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα στα μύδια.
Μαγειρεύουμε για 5΄.
Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτα ή αντίστοιχο μη γαλακτοκομικό προϊόν.
Ανακατεύουμε να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου