... Μα τι τρυφερό, τι ευφάνταστο όνομα συνταγής. Ποια μαγειρική και συνάμα ποιητική ψυχή σκέφτηκε να ονομάσει τα ταπεινά λουκάνικα με τη ζύμη pigs in a blanket ; Να σκεπάσει στοργικά τα πρώην ροδαλά γουρουνάκια με μια κουβέρτα από ζυμαράκι και να τα βάλει το ένα κολλητά με το άλλο σε μια γιορτινή κυψέλη, ιδανική για το μπουφέ της παραμονής, της ονομαστικής γιορτής ή απλά της παρέας που μαζεύεται για επιτραπέζια και ξάχλιο ...
Pigs in a blanket
Μίνι λουκάνικα σε ζύμη πίτσας
υλικά:
λουκάνικα κοκταίηλ ή μίνι χοτ-ντόγκς
1 φύλλο ζύμη για πίτσα (εδώ έτοιμη)
βούτυρο ή μαργαρίνη
σκόρδο σε σκόνη
ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
Λυώνουμε στα μικροκύματα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε σκόρδο σε σκόνη και τα μυρωδικά της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα λουκάνικα σε πιάτο, στεγνώνοντάς τα αν χρειάζεται από την άλμη της συσκευασίας.
Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας.
Κόβουμε τη ζύμη πρώτα σε λωρίδες και μετά σε ισομεγέθη μακρόστενα κομμάτια.
Αλείφουμε τα κομμάτια της ζύμης με το μείγμα βούτυρου/μυρωδικών.
Τυλίγουμε με κάθε κομμάτι ζύμης ένα λουκάνικο, φροντίζοντας να μην καλύπτεται ολόκληρο.
Λαδώνουμε καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και αραδιάζουμε τα λουκανικάκια όρθια, το ένα ακουμπιστά στο άλλο αλλά χωρίς να πιέζονται.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄ περίπου, ανάλογα και με το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε.
Εδώ πάνω σε ένα στρώμα τρυφερής ρόκας και με συνοδεία σπιτικής ρώσικης σαλάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου