... Στη Ζάκυνθο είναι ξακουστό και περιζήτητο. Ένα απλούστατο γλυκάκι στη λογική του εκμέκ, σιροπιασμένες φρυγανιές και από πάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σκέτη. Χωρίς σαντιγές, μπάι μπάι και ζεστά νερά που το φορτώνουν τώρα, αλλά μόνο με λίγες σπασμένες μάντολες σκορπισμένες πάνω στην κρέμα ...
Γλυκό φρυγανιά
υλικά:
φρυγανιές
σιρόπι
κρέμα ζαχαροπλαστικής ή άνθος αραβοσίτου
αμύγδαλα με το φλούδι (όχι ξασπρισμένα)
Η πρώτη φορά γλυκό φρυγανιά έγινε, λόγω του ανελέητου καύσωνα, με πλήρη οικονομία χρόνου, ενέργειας και δυνάμεων.
Τουτέστιν έγινε με σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο που είχα μπόλικο και με 2 φακελάκια έτοιμη κρέμα στιγμής άνθος αραβοσίτου βανίλια.
Και φυσικά η δοσολογία των υλικών εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους που θα επιλέξουμε.
Στρώνουμε σε τετράγωνο ταψάκι τις φρυγανιές και φροντίζουμε να καλύψουμε τα κενά κόβοντας ή τρίβοντας φρυγανιές.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και την κρέμα.
Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Απλώνουμε την κρέμα και στρώνουμε την επιφάνειά της.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Χοντροκόβουμε με το μαχαίρι τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα στην επιφάνεια του γλυκού.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου