Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Μεζές με απάκι και τοματίνια ...

 ... Τώρα που έβγαλα πέρα τις προετοιμασίες και τα εθίματα του Πάσχα, που κατάκατσε ο κουρνιαχτός και μετρήθηκε τ' ασκέρι, μπορώ να ομολογήσω ότι μετά βίας τα κατάφερα.
 Και σήμερα δε μας παίρνει να είμαστε πλεονέκτες, μόνο λογικοί. Σήμερα ούτε να τον βρω, ούτε να τον συλλήψω μπορώ. Μόνο να δώσω τα υλικά και τη συνταγή στο Γιάννη και να τον αφήσω να τα βγάλει πέρα ...


Μεζές με απάκι και τοματίνια



υλικά:
250 γρ. απάκι
150 γρ. τοματίνια
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα (γλυκιά)
θυμάρι δεντρολίβανο

προαιρετικά: 1 κουτ. μέλι




Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι, ρίχνουμε την πάπρικα και την καβουρντίζουμε για μισό λεπτό να μοσχομυρίσει.




Προσθέτουμε τα τοματίνια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας να μαλακώσει η φλούδα τους. 

Αλατίζουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο.





Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το απάκι (αν θέλουμε το κόβουμε πρώτα σε μικρότερα κομμάτια) και το τηγανίζουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.





Αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και ρίχνουμε το τσίπουρο.





Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε αν θέλουμε το μέλι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Ανακατεύουμε καλά.





Σερβίρουμε το απάκι με τα τοματίνια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου