Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Σούπα με ρεβύθια ...

 ... Εδώ κόβουμε δρόμο τον καλό τον καιρό και δε θα κόψουμε δρόμο μέσα στα χιόνια και την παγωνιά; 






Αναζωογονητικό το κρύο αλλά και καταλυτικό, τη ζητάει μια σούπα ο οργανισμός ζεστή και χορταστική. Ρεβύθια πεθύμησα, μια χυλωμένη ρεβυθόσουπα χωρίς πολύ κόπο. Ευτυχώς έχω πάντα βαζάκια με προβρασμένα ρεβύθια ...


Σούπα με ρεβύθια



υλικά:
1 κρεμμύδι
1 καρότο
μισό πράσο
1 κλαράκι σέλινο
μισή πατάτα
πουρές ντομάτας
δαφνόφυλλο, δεντρολίβανο
μπούκοβο (εδώ γλυκό)

300 γρ. προβρασμένα ρεβύθια





Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και το σέλινο. 

Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια.





Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 5΄. 

Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5΄.





Προσθέτουμε έναν κύβο (εδώ λαχανικών) και τη ντομάτα και ανακατεύουμε. 





Ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, καπακώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15΄.





Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το δαφνόφυλλο και το δεντρολίβανο.

Νοστιμίζουμε με μπούκοβο και πιπέρι και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβύθια.





Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 30΄-40΄.

Ξεκαπακώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. 

Αν θέλουμε τη σούπα πιο χυλωμένη βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά και χωρίς καπάκι μέχρι να εξατμιστεί το παραπανίσιο ζουμί. 

Πάντως, όσο κρυώνει χυλώνει κι από μόνη της. 





Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μερικές νιφάδες μπούκοβο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου