... Κλείσανε τα κέντρα, τα σινεμά και τα καφενεία ...
Κι ανοιχτά που ήταν σπάνια περνάγαμε το κατώφλι τους, αλλά όσο να πεις ένα τσίπουρο στη χάση και τη φέξη το πίναμε στο εναπομείναν τσιπουράδικο της εποχής και της γενιάς μας.
Τώρα είμαστε διαρκώς στη χάση να περιμένουμε τη φέξη, κι επειδή κουράστηκα λέω απόψε να φέξω εγώ με δυο τσίπουρα και μεζέ περιποιημένο, μπας και δούμε λίγο φως στο βάθος κήπος ...
Μανιτάρια γεμιστά με κιμά
υλικά:
5-6 μεγάλα μανιτάρια (εδώ λευκά)
περισσεύματα από κοκκινιστό/κιμά
ημίσκληρο τυρί
βούτυρο
λευκό κρασί
σκόρδο (εδώ σε σκόνη)
ρόκα ή πράσινη σαλάτα
Για τη γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από κιμά ή οποιοδήποτε κρεατικό με λίγη σάλτσα. Εγώ έβαλα ένα έτοιμο ραγού με κρέας αγριογούρουνου που είχε ξεχαστεί στο ντουλάπι από τα περασμένα Χριστούγεννα.
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα αλατοπιπερώνουμε.
Νοστιμίζουμε με ένα κυβάκι βούτυρο και λίγο σκόρδο σε σκόνη στο καθένα.
Ρίχνουμε στο ταψάκι λευκό κρασί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου. Τα μανιτάρια θα μαλακώσουν αρκετά και θα βγάλουν στο ταψί ένα μυρωδάτο ζουμί.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τον κιμά.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄ περίπου, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη κρασί ή νερό στο ταψάκι.
Σερβίρουμε πάνω σε ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου