… Επειδή τα φαλάφελ γίνονται με ρεβύθια, δε θα πει ότι δε γίνονται και με φασόλια …
Φαλάφελ με φασόλια κονσέρβας
υλικά:
2 κονσέρβες μαγειρεμένα φασόλια (baked beans)
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1-2 κουταλιές ρεβυθάλευρο ή καλαμποκάλευρο
κύμινο, κόλιανδρος ξερός
σκόνη ή πάστα τσίλι
μαϊντανός
κύμινο, κόλιανδρος ξερός
σκόνη ή πάστα τσίλι
μαϊντανός
τορτίγιες
Για το coleslaw:
καρότο-λάχανο
καρότο-λάχανο
1-2 κουταλιές μαγιονέζα
η σάλτσα των φασολιών
η σάλτσα των φασολιών
μισή σκελίδα σκόρδο
μισό κόκκινο κρεμμύδι
χυμός λεμονιού
μισό κόκκινο κρεμμύδι
χυμός λεμονιού
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Τα προσθέτουμε στον πουρέ φασολιών μαζί με τα μπαχαρικά, και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε καλά και δένουμε το μείγμα με λίγο ρεβυθάλευρο ή άλλο αλεύρι.
Βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε λαδώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 25΄-30΄.
Για πιο τραγανό εξωτερικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο τέλος και τη λειτουργία του θερμού αέρα, προσέχοντας να μη στεγνώσουμε εσωτερικά τα φαλάφελ.
Για το συνοδευτικό coleslaw ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό.
Για το συνοδευτικό coleslaw ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό.
Τα προσθέτουμε στη σάλτσα των φασολιών μαζί με τη μαγιονέζα, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε σε κάθε τορτίγια 3 φαλάφελ και 1-2 κουταλιές coleslaw.
Τυλίγουμε και στερεώνουμε αν θέλουμε με οδοντογλυφίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου