Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Κοτόπουλο τεριγιάκι …

… Το κοτόπουλο τεριγιάκι είναι η αδυναμία της κόρης μου. Και η κόρη  μου είναι η δική μου αδυναμία. Με αυτή την απλή συνεπαγωγή το έφτιαξα για σήμερα, γενέθλια ημέρα …



Κοτόπουλο τεριγιάκι




υλικά:
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
τριμμένο λάχανο και καρότο
4-5 μανιτάρια
ροδέλες πιπεριάς
2 κουταλιές καβουρντισμένο σουσάμι  
     
1 βάζο σάλτσα τεριγιάκι (εδώ teriyaki cooking sauce της Blue Dragon)       
       
  
προαιρετικά: 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας





Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρές λωρίδες με το ψαλίδι της κουζίνας.






Ζεσταίνουμε καλά στο γουώκ 2 κουταλιές ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν θέλουμε, ενισχύουμε τη γεύση με μια κουταλιά σάλτσα σόγιας.






Προσθέτουμε τα λαχανικά στις ποσότητες που προτιμάμε (περίπου 1 κούπα από το καθένα ή αυξομοιώνουμε ανάλογα) και 1 κουταλιά καβουρντισμένο σουσάμι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2΄-3΄.
Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 10΄.






Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα τεριγιάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς καπάκι για άλλα 10΄, ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να πήξει η σάλτσα.






Σερβίρουμε με το υπόλοιπο καβουρντισμένο σουσάμι. Συνοδεύουμε με νουντλς ή σκέτο μπασμάτι.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου