Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Ταλιατέλες με κεφτεδάκια λουκάνικου …

… Το παν είναι να βρεις καλό λουκάνικο. Με την υπομονή και τη στοχοπροσήλωση που είχε ο Κωσταντής όταν έψαχνε να βρει καλή γυναίκα. Χρειάζεται λουκάνικο φρέσκο από κρεοπωλείο, για να μπορεί το εσωτερικό του να αφαιρεθεί και να μεταμορφωθεί σε μικρά κεφτεδάκια.  Εγώ στάθηκα τυχερή στην πρόσφατη εκδρομή μου στα Γρεβενά, που δε φημίζονται μόνο για τα μανιτάρια αλλά και για το κρέας τους. Διάλεξα ένα ωραιότατο λουκάνικο γεμιστό με κομμάτια γραβιέρας, ιδανικό για τη μακαρονάδα μου.
Εφόσον βρεις καλό λουκάνικο λοιπόν, όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι …



Ταλιατέλες με κεφτεδάκια λουκάνικου







υλικά:
1 μεγάλο φρέσκο λουκάνικο
150 γρ. ταλιατέλες
1 μεγάλο ή 2 μικρά αυγά
τριμμένη γραβιέρα
ψιλοκομμένος μαϊντανός





Αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα του λουκάνικου και βγάζουμε το εσωτερικό του.








Το χωρίζουμε σε ισομεγέθη κομμάτια και πλάθουμε μ’ αυτό μικρά κεφτεδάκια.










Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα τα κεφτεδάκια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.









Χτυπάμε το αυγό/αυγά, προσθέτουμε το περισσότερο τυρί και λίγο από το νερό των μακαρονιών και ανακατεύουμε.

Περνάμε με πηρούνα τις ταλιατέλες στο σκεύος με τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε απαλά.








Σβήνουμε το μάτι και περιχύνουμε τις ταλιατέλες με το μείγμα του αυγού, στο οποίο προσθέσαμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Ανακατεύουμε ελαφρά για να ψηθεί το αυγό με τη θερμότητα που υπάρχει στο σκεύος. 

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.








Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την υπόλοιπη γραβιέρα.





























2 σχόλια:

  1. Δεν ήξερα ότι τα Γρεβενά φημίζονται για τα λουκάνικά τους. Φαίνονται λαχταριστά τα λουκανικοκεφτεδάκια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν ντόπια παραγωγή εξαιρετικών κρεάτων, κι ακόμη φάρμες που εκτρέφουν φασιανούς, πέρδικες και ορτύκια - τα αυγά ορτυκιού είναι πανέμορφες και πολύ θρεπτικές μινιατούρες.
    Όσο για το σχόλιο, πάντα με τον καλό το λόγο.
    Με κακομαθαίνετε, Mageirissa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή