… -Σαλάμι;
-Ολίγον.
-Λιαστές ντομάτες;
-Ολίγες.
-Πενάκι;
-Ολίγον
-Γραβιέρα;
-Ολίγη.
-Κόπος;
-Ολίγος.
-Νοστιμιά;
- Άφθονη …
-Λιαστές ντομάτες;
-Ολίγες.
-Πενάκι;
-Ολίγον
-Γραβιέρα;
-Ολίγη.
-Κόπος;
-Ολίγος.
-Νοστιμιά;
- Άφθονη …
Πενάκι με σαλάμι και λιαστές ντομάτες
υλικά:
100 γρ. σαλάμι (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
10 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
2 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
γραβιέρα (εδώ Δωδώνης)
μαϊντανός
250 γρ. mini penne rigate
Κόβουμε σε λωρίδες το σαλάμι και τις λιαστές ντομάτες.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι, σωτέζα ή γουώκ 2 –3 κουταλιές από το λάδι στο οποίο διατηρούνται οι λιαστές ντομάτες.
Ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο στη μέση και χωρίς τη φύτρα του και το ροδίζουμε ελαφρά χωρίς να το κάψουμε.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σωτάρουμε για 5΄, πάντα σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Ρίχνουμε στις λιαστές ντομάτες το σαλάμι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σωτάρουμε για 2΄-3΄.
Περνάμε με τρυπητή κουτάλα τις πένες στη σωτέζα με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τριμμένη γραβιέρα κατά βούλησιν.
Αραιώνουμε με λίγο γάλα ή μακαρονόζουμο, ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθεί το αυγό ανακατεύοντας απαλά 1-2 φορές.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου