Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Γαριδάκι σαγανάκι …

… Τα γαριδάκια δεν τα χόρτασα σαν ήμουνα παιδί κι εγώ φτερούγισα απ’ την κούνια. Εμείς στο σπίτι μας τέτοια πράγματα δεν τα βάζαμε οικειοθελώς, μόνο στανικά σε καμιά παιδική γιορτή ή γενέθλια, αλλά τότε είσαι οικοδεσπότης και δεν είναι πρέπο να τρως τα κεράσματα για τους μουσαφιραίους.
Για να είμαι ειλικρινής όμως, τα γαριδάκια ποτέ δε μου πολυάρεσαν, για τα φουντούνια τρελαινόμουν - φουντούνια σαλάμ, φουντούνια μαλέκουμ κτλ. κτλ.
Όσο για τα θαλασσινά γαριδάκια, αυτά ούτε τα χορταίνω ούτε τα βαριέμαι ποτέ. Και σήμερα θα τα φτιάξω κανονικά και με το νόμο, λόγω της ημέρας Αντωνάκη μου …


Γαριδάκι σαγανάκι



υλικά:
500 γρ. γαριδάκι μικρό (εδώ κατεψυγμένο)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή πασάτα
1 κουταλιά τοματοπελτές
100-150 γρ. φέτα ή μη γαλακτομικό προϊόν
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)





Η συνταγή έγινε με κατεψυγμένο και ήδη καθαρισμένο μικρό γαριδάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο γαριδάκι, πρέπει να αφαιρέσουμε κεφάλι, κέλυφος και πόδια καθώς και το λεπτό μαύρο εντεράκι.




Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αχνίζουμε σε λίγο νερό να μαλακώσουν.

 Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και τα ροδίζουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά (μπορούμε να παραλείψουμε το άχνισμα και να τα σωτάρουμε κατευθείαν στο λάδι). 

Ρίχνουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.





Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. 

Ξεπλένουμε με λίγο νερό την κονσέρβα της ντομάτας, το προσθέτουμε και αλατοπιπερώνουμε.





Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄.




Προσθέτουμε το γαριδάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄.



Ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και μαγειρεύουμε για 5΄. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά.




Σερβίρουμε.

               







Για να χορτάσουμε περισσότεροι, βράζουμε κοφτό μακαρονάκι ή χοντρό κριθαράκι και τα ενώνουμε με τη σάλτσα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου