… Είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
μα είναι κι οικονομικές.
Είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
μα θα τις φτιάξω με λιαστές.
Άλαααα …
Τσιπούρες με λιαστές ντομάτες και κάππαρη
υλικά:
2 μεγάλες ή 4 μικρές τσιπούρες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό κρασί
8 λιαστές ντομάτες (στο λάδι)
2 κουταλιές κάππαρη ξαρμυρισμένη
ρίγανη
χυμός από μισό λεμόνι
Καθαρίζουμε τις τσιπούρες ξύνοντας τα λέπια και αφαιρώντας βράγχια και εντόσθια.
Τις πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές καθώς και μέσα στην κοιλιά και τις αραδιάζουμε σε μικρή γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε με το λάδι, το κρασί και το χυμό λεμονιού και αρωματίζουμε με τη ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις σκορπίζουμε ανάμεσα στις τσιπούρες, μαζί με την κάππαρη.
Για περισσότερη γεύση, βάζουμε λίγες και στην κοιλιά των ψαριών.
Καπακώνουμε τη γάστρα ή σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το σκεύος μας αν δεν έχει καπάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου.
Ξεκαπακώνουμε και ψήνουμε για άλλα 5΄, κατά προτίμηση στον αέρα αν θέλουμε λίγο πιο ξεροψημμένα τα ψάρια.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου